Volledig scherm
Het oude legermuseum aan de Oude Delft. © Archief

Geschiedenis Delft met licht en beeld

Een theatrale reis door de tijd, van oud naar nieuw Delft. Het voormalige legermuseum aan de Oude Delft is in maart vijf dagen de locatie van een evenement met een culinaire omlijsting.

Quote

Het moet een unieke all-inclusive avond uit worden, iets wat nog niet eerder in Delft is vertoond

Ed Hoogendijk

,,Onder de naam Villa Arsenaal maken we de geschiedenis van Delft zichtbaar en voelbaar met licht, beeld, theater, muziek, cabaret, dans en spraakmakende voorbeelden'', legt Ed Hoogendijk enthousiast uit.

De chef-kok en eigenaar van de restaurants Le Mariage en De Pijpenla geklooft heilig in het succes van 'dit spraakmakende evenement'. Bezoekers worden van 15 tot en met 19 maart tijdens hun 'reis' culinair verwend. Hoogendijk: ,,Het moet een unieke all-inclusive avond uit worden, iets wat nog niet eerder in Delft is vertoond. En dat op een prachtige plek en in een voor Delft beeldbepalend gebouw: het oude legermuseum. Mensen maken de 'reis'met z'n tweeën of in een gezelschap van maximaal 50 gasten per aanvangstijd. Per avond zijn er vijf aanvangstijden.''

Verrassing

Het programma moet volgens Hoogendijk 'een beetje een verrassing blijven, want dat is een deel van het avontuur'. Zeker is wel dat er verschillende artiesten optreden die, ieder op hun eigen manier, de geschiedenis van Delft uitbeelden. Hoogendijk: ,,Of het nu gaat om de creatieve, technische en ondernemende stad Delft of ondernemende onderzoekers met uitvindingen van toen en nu: alles wordt heel mooi in beeld gebracht. Dat gebeurt door middel van onder andere filmprojecties, beelden en geluid. Met als apotheose een 3D-blik op de toekomst.''

Villa Arsenaal is een samenwerkingsverband tussen het Delftse bedrijf Improve, Ontdek Culinair Nederland en ArsenaalDelft.

In samenwerking met indebuurt Delft