Volledig scherm
Drie verdachten overval aan Kamille-Erf in Pijnacker © Politie Den Haag

Gewelddadige overvallers die man in Pijnacker grijpen, op beeld vastgelegd

De drie overvallers die in januari een man te grazen namen op het Kamille-Erf in Pijnacker zijn op bewakingsbeelden vastgelegd. Die zijn vanavond getoond in opsporingsprogramma Team West.

Een 26-jarige man werd 13 januari belaagd door drie mannen. Hij kwam rond middernacht thuis toen hij verrast werd door het drietal. Die namen hem in een wurggreep en schopten hem tegen het hoofd.

Volgens een politiewoordvoerder schreeuwden de drie mannen tegen elkaar dat ze moesten schieten. ,,Maar een wapen heeft het slachtoffer niet gezien’’, aldus de woordvoerster.

Een oplettende getuige heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat het drietal de benen nam. De getuige kwam in een auto de straat inrijden en bleef stilstaan ter hoogte van de overval. Eén van de overvallers kwam hem vertellen dat hij door moest rijden. Dat deed hij in eerste instantie, maar hij kwam terug om vervolgens de overvallers in het licht te zetten. Die zetten het daarop op een lopen. De bestuurder probeerde hen nog te grijpen, maar kon ze niet bijhouden.

Ze wisten een horloge buit te maken.

Beelden

De politie deelde vanavond in Team West beelden van de drie. Vlak voordat ze de straat in kwamen rennen, reed een auto langs. Daarna reed die weer de andere kant op. De vraag is of deze auto bij de daders hoort.

De politie wil in contact komen met mensen die de mannen herkennen (in combinatie met de auto) of die meer weten over de beroving. 

Volledig scherm
Mogelijk reden de verdachten in deze auto weg na overval Kamille-Erf in Pijnacker. © Politie Den Haag
Volledig scherm
Man mishandeld aan Kamille-erf in Pijnacker bij poging tot straatroof. © District8

In samenwerking met indebuurt Delft