Volledig scherm
PREMIUM
Werner Bremer wacht op een ondernemer met een goed plan. © FOTOBURO FRED NIJS

Gezocht: een ondernemer met een avontuurlijk plan

Voor de liefhebber: te koop, een fraaie Delftse watertoren met pomphuis en ondergrondse ruimten. Prijs: één miljoen euro.

Je moet er even wat trappen voor lopen, maar dan is het uitzicht vanaf de kantelen van de 29 meter hoge Delftse watertoren ook schitterend. Vanaf het unieke object in neorenaissance stijl aan het Kalverbos 20-22, te koop voor een slordige één miljoen euro, ligt de Delftse binnenstad aan je voeten.

De Delftse watertoren stamt uit 1895 en werd in opdracht van het gemeentelijke waterleidingbedrijf, de N.V. Delftsche Duinwaterleiding Maatschappij, gebouwd. Het doel: Delft van drinkwater voorzien. De bouw van de 29 meter hoge kolos ging in fases. En er kwamen aanpassingen. Zo kreeg de toren in 1908 een betonnen tussenvloer en een gietijzeren spiltrap.

,,Mooi hè'', zegt Werner Bremer over de watertoren. Met zijn vrouw Anne-Marie Wegh is hij eigenaar van het beeldbepalende bouwwerk. Al drie jaar staat de fraaie kolos in de verkoop, maar van een overname is nog steeds geen sprake.

In samenwerking met indebuurt Delft