Graven in Spoorzone
levert oude schatten op

VideoArcheologen hebben tijdens opgravingen in de Spoorzone onder andere delen van het Delftse station uit 1847 gevonden. De vondsten werden gedaan op het veld naast het huidige station. Daar verrijst in 2020 het Huis van Delft.

Archeologen van Archeologie Delft maken de komende weken regelmatig gebruik van het Instagramkanaal van de gemeente. Hier plaatsen zij foto’s en updates over hun vondsten.  

Op het voormalige tulpenveld tussen het stadskantoor en het Bolwerk verrijzen het komende jaar appartementen, ateliers en flexwerkplekken. Maar eerst mogen de stadsarcheologen dus aan de gang. Tijdens vooronderzoek werden vier vindplaatsen aangetroffen, die dateren uit de periode tussen de 15de en 19de eeuw. 

Riool

Volledig scherm
Archeologen vonden onder andere delen van het oudste station van Delft, dat in 1847 bij de Houttuinen stond. © Archeologie Delft

Zo stond hier in 1847 het eerste station van Delft, waarvan nu door de archeologen muren zijn aangetroffen. Ook stuitten de gravers op een oud riool vol gebruiksvoorwerpen, zoals bestek. 

De ontwikkelingen bij de opgravingen zijn de komende tijd nog te volgen op het Instagramaccount van de gemeente Delft. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft