Volledig scherm
© Fred Nijs

Groot strandpaviljoen Delftse Hout van de baan

Er komt geen strandpaviljoen van 300 vierkante meter bij de Delftse Hout. Het ontwerp is al gereed, maar twee ondernemers blazen het plan af vanwege het nabij gelegen naaktstrand.

Quote

Wij laten ons als naaktrecre­an­ten niet wegjagen door de gemeente

Herman van der Helm

Architectuurbureau Michel van den Bogaard in Capelle aan den IJssel  had het ontwerp van het paviljoen al helemaal klaar. Op de website van Van den Bogaard wordt echter met spijt meegedeeld dat het plan niet doorgaat. 'Voor horecapaviljoen De Steiger aan de grote plas in recreatiegebied Delftse Hout is de uitdaging om met een minimaal budget een goed functionerend en aantrekkelijk paviljoen te realiseren. Het ontwerp wordt niet gerealiseerd', luidt de conclusie.

De twee ondernemers die de zaak wilden gaan exploiteren, hadden de gemeente gezegd dat er wel een voorwaarde was: geen naaktrecreatie pal naast de toekomstige horeca-onderneming mét terras. De strijd van de gemeente tegen naaktrecreatie (tientallen boetes tussen de 60 en 90 euro voor naaktrecreanten) heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. De gang naar de rechter, om Delftse naturisten te weren van het strand aan de Delftse Hout, leverde de gemeente niet het gewenste resultaat op. 
 
Terecht
En terecht, zo oordeelt Herman van der Helm. De Delftse naaktrecreant en mede-oprichter van de Naturistische Zwemvereniging Delft is voor de gemeente al jarenlang een luis in de pels als het gaat om naaktrecreatie bij de Delftse Hout.

,,Ja het klopt dat er geen strandpaviljoen komt omdat wij ons als naaktrecreanten niet laten wegjagen door de gemeente. Jammer, want zo'n paviljoen vind ik ook heel mooi op die plek. Maar wij behouden ons het recht voor om daar naakt te recreëren, zoals we in feite al tientallen jaren op die plek doen. En zonder problemen'', benadrukt Van der Helm.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Delft