Volledig scherm
Gruppo Sportivo speelde ook publieksfavorieten Hey Girl en Disco Really Made It tijdens Schippop.

Gruppo steelt al vroeg de show op Schippop

Kort voor het optreden zijn er pas enkele tientallen nieuwsgierigen te vinden op het festivalterrein van Schippop. Maar als Gruppo Sportivo om kwart over drie het podium beklimt, blijkt Schipluiden alsnog massaal uit te lopen voor de legendarische Haagse band.

Hans Vandenburg mijdt in eerste instantie de vrolijke en pakkende liedjes waarmee hij rond 1980 furore maakte. Het optreden staat in het teken van GREAT, het meest recente album dat weliswaar vol staat met ouderwets catchy liedjes, maar tegelijkertijd nauwelijks bekend is. ,,Ook dit nummer is gigantisch geflopt", grapt de muzikant tijdens de aankondiging.

Het enthousiasme spat er nog altijd vanaf. En als Gruppo Sportivo in de apotheose alsnog met publieksfavorieten als Hey Girl en Disco Really Made It op de proppen komt, kan de conclusie worden getrokken dat het nieuwe werk niet onderdoet voor de nummers waarmee de band een kleine veertig jaar geleden de hitlijsten bestormde.

Reünie

Sommigen vragen zich af, waarom de Haagse publiekstrekker zo vroeg staat geprogrammeerd. Het is de logica van een gratis festival. Wie zorgt dat het veld al vroeg volstroomt, kan rekenen op een hogere omzet. En daar is Schippop vrijwel volledig afhankelijk van.

Het is een grote dorpsreünie, waar tegelijk gedurfd wordt geprogrammeerd. Dat blijkt bij voorbeeld bij Shht en Josephine, twee intrigerende bands uit België. Als Fresku uren op een afgeladen veld afsluit met zijn set, kan mede dankzij de zonnige omstandigheden worden teruggekeken op een geslaagde editie van het festival.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft