Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Harde aanpak tegen motorclubs die oog op Delft laten vallen

In Rotterdam en omgeving actieve motorbendes proberen in Delft voet aan de grond te krijgen. Onlangs werd een Delftse café-eigenaar bedreigd toen hij motorrijders weigerde. Burgemeester Van Bijsterveldt kiest voor 'zero tolerance'.

Quote

Voor je het weet bepalen twintig mannen van het kaliber 100 kilo-plus de regels in je zaak

Woordvoerder KHN

Meerdere Delftse horecabedrijven zijn eind april bezocht door motorclubs. Gevreesd wordt dat zij een nieuwe uitvalsbasis zoeken na problemen in de Rotterdamse regio. Motorclubs raakten de afgelopen tijd na geweldsincidenten en de vondst van wapens en drugs hun uitvalsbasis in Rotterdam en Vlaardingen kwijt. 

Minimaal drie Delftse horecabedrijven kregen vorige maand te maken met een invasie van de motorrijders. De aanpak is soms heel subtiel, zegt een woordvoerder van de Delftse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die niet met zijn naam in de krant wil. 

,,Een ondernemer krijgt eerst de vraag of een club van twintig mensen welkom is om te komen borrelen. Pas in tweede instantie blijkt, dat het gaat om een motorclub die in vol ornaat naar binnen stapt. Dat moet je niet willen als horeca-ondernemer. Voor je het weet bepalen twintig mannen van het kaliber 100 kilo-plus de regels in je zaak.’’

In samenwerking met indebuurt Delft