Volledig scherm
Het bekende hardloopevent Urban Trail komt naar Delft. Hardlopers zullen waarschijnlijk zo nu en dan willen stoppen om een selfie te maken, want de tocht voert ze doorgaans door prachtige gebouwen. © KLM Urban Trail

Hardlopers opgelet: Urban Trail komt naar Delft

Laatst maakte indebuurt Delft een lijstje met 5 leuke hardloopevenementen, maar de redactie zag één hele gave wedstrijd over het hoofd. Hardloopevent Urban Trail komt namelijk naar Delft. Tijdens deze bekende run, rennen deelnemers dwars door, over en langs allerlei toffe gebouwen en locaties. 

Echte hardlopers kennen de wedstrijd misschien al uit andere steden zoals Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Op 25 oktober 2020 is de allereerste editie van de KLM Urban Trail Delft. De routes zijn nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er twee afstanden: 5 en 10 kilometer. In andere steden waren bioscopen, kerken, musea en monumenten onderdeel van de route, dus ook in Delft kunnen deelnemers daarop rekenen.

Niet voor tijd

Er wordt op zondagochtend 25 oktober in drie ‘waves’ gestart om de lopers te verspreiden. De eerste renners gaan van start om 09.30 uur, om 13.00 uur moeten de laatste hardlopers binnen zijn. Voor deelnemers die binnen komen, staat een ontbijtje klaar. Er is trouwens geen tijdsregistratie bij dit evenement. ‘Het draait om de unieke ervaring van het stedelijke parcours’, schrijft de organisatie. Komt mooi uit, want lopers zullen waarschijnlijk wel even willen stoppen om een selfie te maken! De inschrijving voor de KLM Urban Trail Delft is nog niet geopend.

In samenwerking met indebuurt Delft