Wilco Blaak, directeur van de Oude en Nieuwe Kerk. ,,Hoop en troost en een blijk van waardering voor de hulpverleners."
Volledig scherm
Wilco Blaak, directeur van de Oude en Nieuwe Kerk. ,,Hoop en troost en een blijk van waardering voor de hulpverleners." © Fred Leeflang

Historische Bourdon van Oude Kerk
luidt tijdens ‘klokken van hoop’

De Bourdonklok van de Oude Kerk zal in de maand april elke woensdagavond luiden tussen 19.00 en 19.15 uur. Delft sluit zich hierbij aan bij de landelijke actie ‘klokken van hoop’ waar zo’n 650 kerken aan meedoen. Normaal gesproken laat de Bourdon uit 1570, met een gewicht van ruim 9000 kilo de grootste historische luidklok van Nederland, alleen van zich horen tijdens bijzettingen van het koninklijk huis in de Nieuwe Kerk.

  1. Hoe de winter van 1984 uniek is omdat er zoveel sneeuw viel dat Den Haag onbereikbaar was
    PREMIUM
    Plaats Delict

    Hoe de winter van 1984 uniek is omdat er zoveel sneeuw viel dat Den Haag onbereik­baar was

    De winter van 1984 is vergeten, want de weersomstandigheden waren niet zo extreem als in 1979 en 1963. Toch gebeurde er in januari van dat jaar iets bijzonders: er viel in een paar dagen zoveel sneeuw dat de Randstad onbereikbaar was. Op zondag 22 januari begon de witte neerslag en overheerste de ijspret. Kinderen maakten tochtjes op de slee. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een bloederig verleden.

In samenwerking met indebuurt Delft