Delftse studenten namen afscheid van hun vrienden, de omgekomen surfers Max en Mathijs.
Volledig scherm
Delftse studenten namen afscheid van hun vrienden, de omgekomen surfers Max en Mathijs. © Regio15

Honderden studenten nemen afscheid van omgekomen Delftse surfers Max en Mathijs

Honderden mensen namen vanmiddag afscheid van de in Scheveningen omgekomen Delftse surfers. Bij de gedenkplek voor de studentensociëteit aan de Phoenixstraat in Delft werden witte rozen neergelegd ter nagedachtenis aan de Delftse studenten Max (22) en Mathijs (23). 

Rijendik stond het vanmiddag in de Phoenixstraat. Politie en handhaving hadden speciaal voor de gelegenheid een deel van de straat afgesloten om de mensen die afscheid wilden nemen de ruimte te geven. Bijna alle aanwezige studenten waren gekleed in hun verenigingsuniform.   

Honderden mensen namen vanmiddag afscheid van de twee Delftse surfers.
Volledig scherm
Honderden mensen namen vanmiddag afscheid van de twee Delftse surfers. © Regio15

De Delftse surfers raakten maandag 11 mei rond 19.00 uur in de problemen bij het noordelijk havenhoofd in Scheveningen. Een enorme schuimberg maakte het zoeken naar slachtoffers bijzonder lastig. Drie mannen werden die avond uit het water gehaald, twee van hen bleken overleden. De volgende ochtend werden nog twee lichamen geborgen. Een van hen was de 22-jarige Delftenaar Max. Naar het vijfde slachtoffer, de 23-jarige Delftenaar Mathijs wordt morgen weer opnieuw gezocht. 

De studenten legden voor de omgekomen surfers Max en Mathijs witte rozen neer voor de sociëteit aan de Phoenixstraat in Delft.
Volledig scherm
De studenten legden voor de omgekomen surfers Max en Mathijs witte rozen neer voor de sociëteit aan de Phoenixstraat in Delft. © VR Press

Eerder legde ook het KNRM bloemen ter nagedachtenis aan de omgekomen surfers:

In samenwerking met indebuurt Delft