Volledig scherm
© Foto: Thierry Schut

Honey Highway niet alleen maar langs snelweg, maar ook thuis zaaien

Honey Highway  (het inzaaien van bermen langs wegen, spoorrails en dijken om een betere leefwereld voor de bij te creëren) breidt uit. Initiatiefneemster en biodynamische imker Deborah Post uit Schipluiden heeft veertig display’s overhandigd aan bedrijven op VBA Zuid in Aalsmeer en bedrijven op Trade Parc Westland zodat medewerkers en bezoekers thuis biologische wilde bloemen kunnen zaaien. 

Post benadrukt dat Honey Highway niet alleen gaat om het verstrekken van wilde bloemen zaden, maar om een totaalconcept. ,,We gaan naar de berm toe om te kijken of de grond schraal is en wat er moet gebeuren om de grond in orde te maken”, legt ze uit. ,,We stemmen de inheemse natuurzaden af op de regio, grondsoort en aangrenzend gebied. De gronden worden samen met schoolkinderen en bestuurders ingezaaid en daarna doen wij de nazorg voor komende jaren.”

Post gaat vanaf het voorjaar opnieuw excursies geven aan duizenden mensen die langs de bloemenvelden en bijen werken. Daarnaast organiseert zij workshops over wat de werknemers vanuit bedrijven en als personen kunnen doen voor hun eigen leefomgeving. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft