Volledig scherm
Peter van Ling (rechts) en Barend Kuenen bezegelen de verkoop van 38 appartementen aan de Drogerij. © Gemma van Winden-Tetteroo

Huizen Drogerij naar Wonen Midden-Delfland

DUWO heeft 38 appartementen aan de Drogerij verkocht aan woningcorporatie Wonen Midden-Delfland (WMD). Met de aankoop neemt WMD een deel van de druk op de sociale woningmarkt in Midden Delfland weg.

De DUWO-appartementen aan de Drogerij vallen niet in de categorie 'studentenwoningen’, de niche van DUWO. Ze staan sinds eind 2017 op de nominatie om te worden verkocht aan bestaande of nieuwe huurders. Wonen Midden-Delfland haakt hier nu actief op in. ,,De afgelopen jaren zijn er best veel woningen voor de sociale verhuur verloren gegaan", zegt Peter van Ling, sinds 10 maanden directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland. ,,Terwijl wij als corporatie vooral de wens hebben om het aantal sociale huurwoningen op peil te houden of liefst uit te breiden. Met de aankoop behouden wij deze huurwoningen voor de sociale sector en kunnen we het aanbod nog meer in lijn brengen met de woningbehoefte in de gemeente. Dat speelde een nadrukkelijke rol in dit traject.”

Dienstverlening

Barend Kuenen, lid van de Raad van Bestuur van DUWO, is tevreden over de deal met WMD. ,,Onze huurders worden door deze verkoop bij een stabiele organisatie ondergebracht. Dat vinden wij belangrijk. Dankzij deze overname kunnen wij ons nu weer focussen op onze eigen doelgroep, de studenten.”

Voor de huurders verandert er weinig, geeft Peter van Ling aan. ,,We hebben hen volledig over de nieuwe situatie geïnformeerd. Ze toonden zich tevreden over hoe DUWO klachten en problemen in het verleden aanpakte. Dat willen wij graag zo houden. De huurcontracten blijven hetzelfde en het niveau van dienstverlening wordt gecontinueerd.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft