Volledig scherm
De SP Delft heeft in het kader van de verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen het kunstwerk 'het blauwe hart' in het centrum van Delft rood ingepakt © SP Delft

Iconisch kunstwerk ‘blauwe hart’ door SP rood ingepakt: ‘Zo jammer van die liberale kleur’

De Delftse SP heeft donderdagochtend tijdens een spontane actie het bekende  kunstwerk ‘het blauwe hart’ aan de Oude Langendijk in het centrum van Delft rood ingepakt. De partij wil daarmee aandacht vragen voor de Europese verkiezingen van donderdag 23 mei. 

In een verklaring laat SP-afdelingsvoorzitter Joost van der Sluis weten dat ‘het blauwe hart van kunstenaar Marcel Smink een prachtig icoon is van onze stad’. De SP vindt het alleen jammer dat het de kleur van de liberalen heeft: blauw. ‘Juist dat liberale Europa zorgt voor het laag houden van lonen terwijl grote bedrijven belasting ontduiken, zorgt er voor dat mensen weinig in te brengen hebben maar betaalt wel haar commissarissen tienduizenden euro’s per maand’, meent de SP. 

Volgens de Delftse socialisten merkt ook Delft daar de gevolgen van: ‘bijvoorbeeld door verplichte Europese aanbestedingen waardoor buslijnen worden geschrapt’.  

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft