Volledig scherm
Poptapark in Delft ter illustratie © Google Streetview

Iedereen kan meedoen aan theatervoorstelling Elektra tijdens de Delftse Maakweken

Speel zaterdag 26 oktober mee in theatervoorstelling Elektra in het Poptapark. Aan de voorstelling over de Griekse prinses Elektra wordt elke middag in de herfstvakantie gewerkt door buurtbewoners en iedereen die mee wil doen. 

Prinses Elektra zint op wraak. Haar moeder doodde haar geliefde vader Agamemnon, de opperkoning van de Grieken, toen hij thuiskwam van de Trojaanse oorlog. Elektra vindt daarom dat broer Orestes hun moeder moet doden. Ook de machtige god Apollo vindt dat Orestes zijn vader moet wreken. Krijgt Elektra haar zin, zal Orestes hun vader wreken?

De makers van het straattheaterfestival Mooi Weer Spelen houden van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober de ‘Delftse Maakweken‘, creatieve weken voor buitenkunst. Het is de elfde ‘wandeling’ die Delftse Maakweken elke mei- en herfstvakantie maakt van een bekend verhaal uit de Griekse oudheid. Deelnemen is gratis en men kan per middag meedoen vanaf 13.30 uur in het Poptapark, Poptahof Noord 1.

Avondeten

In de tenten van beeldend kunstenaars Roos Duyvestijn, Gertruud Kocken en Paul Zijp wordt gewerkt aan decors en aankleding. Stadsclown Myrrhe Michorius geeft kindertheaterworkshops en er is een heuse circusspeelplaats. Ondertussen regisseert Frank Koenen de scènes van Elektra. Na het gemeenschappelijke avondeten zijn de scènes met (jong)volwassenen aan de beurt.

Iedereen kan zich aanmelden; deelnemers, gastoptredens en vrijwilligers. Ook organisatoren, fotografen en technici zijn welkom. Kijk op: maakweeken.nl of mail naar info@maakweken.nl. Bellen kan ook 0628273746.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft