Inbraakgolf Den Hoorn opgelost, bewoners loven politie

VideoDe politie kreeg gisteravond veel complimenten van bewoners voor het oplossen van een serie inbraken in Delft en Den Hoorn.

In het bijzijn van burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland haalden gedupeerden opgelucht adem tijdens een speciale bijeenkomst van politie, justitie en inbraakslachtoffers in De Hoornbloem in Den Hoorn.

Met de aanhouding van vier verdachten (20 jaar, 30 jaar en twee van 17 jaar) denkt de politie meer dan veertig inbraken in Den Hoorn en Delft te hebben opgelost, waarbij 200 goederen zijn buitgemaakt. ,,Het is een grote zaak als je kijkt naar de hoeveelheid gestolen spullen en de vele inbraken. Dit is goed voor de politie en natuurlijk voor de inwoners die hun gestolen goederen terugkrijgen”, zei politiewoordvoerster Hilda Vijverberg.

Afronding

Waar de politie nog wel mee zit, is dat van een deel van de teruggevonden goederen de eigenaar nog niet is achterhaald. Tijdens de bijeenkomst in De Hoornbloem werden bewoners daarom opgeroepen vooral te kijken naar foto’s van de gestolen waar op de site van de politie. ,,Mogelijk dat niet alle gestolen spullen terug zijn, maar ook dat hopen we snel te achterhalen voor de afronding van deze grote zaak”, aldus Vijverberg.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Bijeenkomst Inbrakengolf Den Hoorn © AD

In samenwerking met indebuurt Delft