Volledig scherm
Gymzaal, ter illustratie © Marcel ter Bals

Integraal Kind Centrum in Ackerswoude

De nieuwbouwwijk Ackerswoude in Pijnacker krijgt een eigen Integraal Kind Centrum (IKC). Wethouder Peter Hennevanger (Onderwijs), Chris van Tongeren (directeur SWK-Kinderopvang) en Carl Fikenscher (bestuurder Scholengroep Holland) ondertekenden donderdag de overeenkomst, die de vestiging mogelijk maakt.

Het Integraal Kind Centrum bestaat uit de openbare Dalton basisschool De Tweemaster, Triodus kinderopvang en een gymzaal. Het is een gebouw voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar en met ruimte voor ontmoeten en sporten door wijkbewoners. 

Het IKC wordt alom gezien als een waardevolle aanvulling op de voorzieningen in de wijk. ,,Niet alleen voor de nieuwe wijk Ackerswoude, maar voor de hele gemeente Pijnacker-Nootdorp”, aldus wethouder Peter Hennevanger (onderwijs en kinderopvang). 

De vestiging van het nieuwe IKC Ackerswoude vloeit voort uit de toekomstvisie van de schoolbesturen op het onderwijs in Pijnacker-Nootdorp voor de jaren 2017-2024. Er komen integrale kindcentra in de hele gemeente. Dit is een samenwerkingsvorm tussen basisschool en kinderopvang. 

Het ontwerp van het nieuwe gebouw voor het Integraal Kind Centrum is afgerond. Voor direct omwonende(n) is er een inloopavond over dit ontwerp en de situering in de wijk. Deze bijeenkomst is op maandag 19 november van 19.00 tot 20. 00 uur in het Wijk informatiecentrum aan de Monnikenweg. 

Naar verwachting start de bouw in 2019 en is het IKC per 1 augustus 2020 in gebruik. De eerste bewoners van Ackerswoude, dat een dorps karakter combineert met een groene, rustige omgeving, namen in 2015 hun intrek.

In samenwerking met indebuurt Delft