Volledig scherm
PREMIUM
de 3 organisatoren van het Art Wave Festival bij Lijm en Cultuur © Fred Leeflang

Jazz in beeldschoon jasje op festival Lijm & Cultuur

Jazz een genre voor oude mannen? Zeker niet! Jazz is van alle tijden. Dat blijkt bij Lijm & Cultuur, vanaf 24 mei. Tijdens ArtWave Jazz Photo Music vliegt de ‘swing’ je er om de hals. In een ‘cross over’ van woord, beeld en geluid.

De ontmoeting van jong en oud, pop en jazz, muziek en fotografie staat centraal tijdens het festival. Maar natuurlijk is er ruimte voor nostalgie. In een wereld van hiphop, rap en r&b zijn het immers vooral grijsaards met geruite pantoffels die hun bijna antieke elpees van ‘heiligen’ als Django Reinhardt koesteren als eendagskuikens.

Bij het zien van de prachtige foto van de koning van de zigeunerjazz op de vergadertafel in Lijm & Cultuur kun je het stof van de platenhoezen bijna ruiken. De initiatiefnemers en samenwerkende organisatoren Allard Zoutendijk van Lijm & Cultuur, jeugdig jazz-fan Stefan Loonen van Groover Jazz en beeldbankbeheerder Wim van Zon van Music Inspired Art stoffen hem af en kijken er bewonderend naar. Voor de eerste is Django een voorbeeld van een visitekaartje voor het foto- en muziekevenement aan de Rotterdamseweg, de tweede ziet een inspirerend icoon uit de oertijd van de jazz en de laatste koppelt de beeltenis aan de vele duizenden - veelal backstage - foto’s waaruit hij zijn deel van het veelbelovende festival heeft samengesteld.

In samenwerking met indebuurt Delft