Volledig scherm
John Cornelese. © FOTOBURO FRED NIJS

Jon Cornelese neemt kritiek op subsidiebeleid van gemeente terug

Jon Cornelese, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft, heeft naar eigen zeggen ‘leerzame weken’ achter de rug. De bevlogen bestuurder hekelde onlangs het subsidiebeleid van de gemeente Delft op het gebied van evenementen, maar geeft nu aan dat hij zich verkeerd heeft laten informeren. 

,,Ik heb met verschillende ambtenaren gesproken en die hebben me overtuigd dat de subsidiekraan juist weer wat verder open gaat. Dat is sinds het begin van de crisis in 2008 niet meer in deze mate gebeurd en dat is natuurlijk goed nieuws”, stelt Cornelese.

Cornelese baseerde zich voor zijn eerdere kritiek op ‘geklaag van een organisator die claimde dat de subsidie omlaag is gegaan’. ,,Dat klopte niet. Heel vervelend, want we proberen als KHN Delft juist een zo goed mogelijke verstandhouding met de gemeente te onderhouden.” Het beste nieuws op subsidiegebied vindt Cornelese de pot van 300.000 euro die de gemeente Delft extra beschikbaar stelt voor het themajaar ‘De Gouden Eeuw’. ,,Wie een goed idee heeft binnen het thema, kan vanuit die pot subsidie aanvragen”, zegt hij.  ,,De gemeente geeft ermee aan dat het organiseren van evenementen wel degelijk belangrijk wordt gevonden. Dat geeft hoop voor de toekomst.”

Feit blijft dat diezelfde gemeente de beruchte regeldruk op organisatoren blijft opvoeren. Maar ook dat is volgens Cornelese geen kwestie van onwil. ,,De gemeente krijgt die regeldruk zelf van bovenaf opgelegd. Daar zit weinig speelruimte in. Ook daar heb ik met de ambtenaren over gepraat. Er wordt gewerkt aan een digitaal aanvraagformulier. Dat is een goed begin.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft