Volledig scherm
De waterkering in de dorpskern verkeert in slechte staat.

Kades in Schipluiden gaan op de schop

De kades in de historische dorpskern van Schipluiden gaan op de schop. Zowel aan de Dorpsstraat als aan de Vlaardingsekade is de waterkering in slechte staat. Als er niets gebeurt, dreigen op termijn overstromingen. 

De vervanging en verbetering is een project van het hoogheemraadschap Delfland. Dit bestuursorgaan is verantwoordelijk voor de waterkeringen in onder meer de gemeente Midden-Delfland. De werkzaamheden hebben in in nauwe samenspraak met de gemeente plaats. 

Midden-Delfland is eigenaar van de grond en de bruggen in het gebied. De aannemer heeft beloofd, de overlast zoveel mogelijk te beperken. 

De werkzaamheden in de dorpskern van Schipluiden staan niet op zichzelf. In de directe omgeving treft het hoogheemraadschap ook voorbereidingen voor het vernieuwen en versterken van de waterkeringen. Zo werd onlangs de aanbesteding afgerond van het werk aan de waterkering langs het Gaagpad, de fietsroute tussen de kernen Schipluiden en Maasland in Midden-Delfland. Ook deze waterkering blijkt onvoldoende stabiel te zijn. Bewoners worden betrokken bij de werkzaamheden in de dorpskern van Schipluiden.

De gemeente en Delfland houden 24 september twee informatiebijeenkomsten in het gemeentehuis in Schipluiden.

Ze beginnen om 17.15 uur en om 19.30 uur.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Delft of Westland!

In samenwerking met indebuurt Delft