Volledig scherm
Pieter de Hooch tentoonstelling in het Prinsenhof © Daniella van Bergen

Kamermuziekensemble Camerata Delft ‘verklankt’ werk van Pieter de Hooch

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer’ in Museum Prinsenhof stelt kamermuziekensemble Camerata Delft een concertprogramma samen onder de noemer De Hooch Verklanckt. Werken van de beroemde 17e-eeuwse Delftse meester dienen hierbij als inspiratie.

Op het programma staat muziek uit de tijd waarin De Hooch leefde, maar ook hedendaagse muziek. Het ensemble legt met de muziek een link tussen het dagelijks leven toen en nu. Het eerste concert vindt zaterdag plaats in de Oude Kerk, de overige concerten zijn op 7 december en 25 januari 2020.

Camerata Delft bespeelt muziekinstrumenten die ook op de schilderijen van De Hooch te zien zijn: viool, luit, viola da gamba en klavecimbel. Op het programma staat muziek van tijdgenoten van De Hooch als Dirk Scholl (Thalia’s Lust-hoff) en Heinrich Ignaz Franz Biber (Sonata Representativa).

Ticket

Een combiticket (37,50 euro) is goed voor het concert van Camerata Delft én het kunstwerk Narrow House in de Oude Kerk, alsook de Pieter de Hooch-tentoonstelling in Museum Prinsenhof.

Volledig scherm
Museum prinsenhof deelt gouden (Pieter de Hooch)-boekjes uit aan schoolkinderen © Fred Leeflang

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft