Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Guus Schoonewille

Kamervragen SP over torenhoge stookkosten Poptahof

Woningcorporaties zoals Woonbron moeten worden aangepakt om iets te doen aan de hoge stookkosten en de gebrekkige isolatie. Dat meent Kamerlid Sandra Beckerman (SP). Zij stelt de kwestie aan de orde in een serie vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Aanleiding vormt een huurdersconflict in de Delftse wijk Poptahof.

Bewoners in een complex in Poptahof moeten tot wel 1400 euro bijbetalen aan stookkosten. Dit zou het gevolg zijn van een verkeerd meetsysteem, dat door Woonbron wordt gehanteerd om het energieverbruik te meten.

Beckerman vraagt de minister, waarom woningcorporatie Woonbron ongestraft een dergelijk meetsysteem mag hanteren. De SP‘er vraagt zich ook af, hoeveel andere woningcorporaties met dit, of een vergelijkbaar,meetsysteem voor stookkosten werken.

De SP vindt dat de minister moet ingrijpen bij woningcorporaties die te hoge stookkosten berekenen in woningen die niet of slecht zijn geïsoleerd. De partij meent, dat ministeriële  druk kan helpen om de corporaties te bewegen samen met de huurders naar een oplossing te zoeken.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft