Volledig scherm
PREMIUM
Mees, Marijn, Yannick, Enzo, Pramesthi en Feline (v.l.n.r.) bij hun robots in de Freinetschool. © Frank Jansen

Kinderen bouwen robots van Lego voor grote wedstrijd

Tientallen zelfgemaakte robots van kinderen streden zaterdag tegen elkaar tijdens de regionale First Lego League in het Science Centre in Delft. De winnaar mag naar de Beneluxfinale.

De robots worden door de kinderen zo vakkundig mogelijk in elkaar gezet tijdens de regiofinale. Aan de gespannen gezichten van de kinderen is af te lezen dat het snel moet gebeuren. In een paar minuten tijd moet hun machine gereed zijn om de strijd met andere robots aan te gaan. Daarna moeten de deelnemende kinderen wachten tot ze mogen beginnen aan de opdrachten.

De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden en is bedoeld voor leerlingen van basisscholen en middelbare school. ,,Binnen het thema van dit jaar, 'into orbit', moeten de kinderen een robot bouwen en daarmee challenges doen", legt Marcha de Haan van Science Centre Delft uit. ,,Sinds augustus zijn de leerlingen daarmee al bezig. We dagen de kinderen als het ware uit om als wetenschappers en technici na te denken. Het belangrijkste doel is kinderen te enthousiasmeren voor techniek en ervoor zorgen dat zij leren om problemen creatief op te lossen."

In samenwerking met indebuurt Delft