Volledig scherm
De Klimmende Règâhs bedwongen afgelopen jaar onder andere de Alpe d'Huzes © De Klimmende Règâhs

Klimmende Règâhs halen 85.0000 euro op voor goede doel

De Klimmende Règâhs hebben vorig jaar met diverse acties bijna 85.000 euro opgehaald voor Alpe d’HuZes en de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN). Dat deden ze met diverse benefietacties. De vriendengroep deed mee aan Alpe d’HuZes en de Gran Fondo van Den Haag naar Alpe d’Huez. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken naar kanker en neurofibromatose gefinancierd.

De Règâhs telt twintig fietsende en wandelende leden uit Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp. Vorig jaar hield het team onder meer een sponsorbijeenkomst in Rijswijk, een spinningmarathon en een wandel- en toertocht met Sportcentrum De Viergang in Pijnacker en een benefietdiner en een feest in het Witte Paard in Nootdorp. Vele honderden mensen uit de regio kwamen op deze evenementen af en sponsorden daarmee de goede doelen.

De Règâhs doneren aan onderzoek naar neurofibromatose omdat er weinig aandacht en geld voor beschikbaar is. De ziekte is een erfelijke aandoening, die vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aantast.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft