Volledig scherm
Koningsdag-festival op de Markt met huisband Jewelste © Fred Leeflang

Koningsdag 2019 vier je zo

Al schuifelend langs de kleedjes om prullaria te kopen, al hossend met een alcoholische versnapering in de rechter en/of linkerhand of al zwierend in de draaimolen. Hoe je Koningsdag op zaterdag 27 april ook wenst door te brengen, er is voor ieder wat wils om de verjaardag van de koning te vieren. 

Feest in Delft

Voor de vroege (verkoop)vogels en koopjesjagers is er vanaf 06.00 uur ’s ochtends rommelmarkt in de binnenstad van Delft. Door hier een kraam te huren, ben je verzekerd van een plek. Of je neemt je eigen kleed mee.

Liever iets later uit bed? Dan kan je om 09.30 uur terecht op het feest op de Markt voor een dansje, hapje en drankje tot 20.00 uur. Zo vrij als een vogel stap je vanaf 11.00 uur in de draaimolen. Tijdens de lunch opent de Oude Jan om 13.00 uur tot 20.00 uur voor een partij (gratis) swingen op je favoriete deuntjes. Na de lunch kun je van 14.00 tot 20.00 uur je hart ophalen bij Wijnhaven. Met live muziek van onder andere Radio Venus en de Fleetwood Maniacs. Vraag een vers getapt biertje aan iemand met een bierrugzak en verzorg de innerlijke mens met een hotdog van de Wijhaven-bakfiets.

Voor de echte feestbeesten is de avond af te sluiten en nacht (gratis) in te luiden met DIXXO Herman in de Koornbeurs. Al 40 jaar is dit feest vaste prik op Koninginnedag (nu Koningsdag). Wil je hierbij zijn? Kom dan wel op tijd! Het feest begint om 22.00 uur en eindigt om 04.00 uur. 

Ringsteken in Pijnacker

Op drie locaties: Het Plein, de Stationsstraat en de Kerkweg is van alles te doen voor jong en oud. Op Het Plein kan er vanaf 08.00 uur ’s ochtends gewandeld worden en vindt om 09.30 de officiële opening plaats, waarna orkest harmonie excelsior om 10.00 uur speelt. Voor kinderen is er verder vanaf 10.00 uur een springkussen om hun energie kwijt te kunnen. Ze kunnen zich laten schminken als vlinder, tijger, worden vermaakt door kinderartiest Rolando en kunnen ook nog hun voetjes van de vloer doen tijdens de kinderdisco. Verder is er een feestmiddag en feestavond tot 23.30 uur voor de ouderen.

De Stationsstraat is het decor voor het traditionele folkloristische paardenringsteken van 10.00 tot 12.00 uur en een kinderrommelmarkt van 10.00 tot 13.00 uur. Kinderen kunnen zich tot 17.00 uur uitleven op graafmachines.

Ook op De Kerkweg zijn er diverse activiteiten, van 10.00 tot 17.00 uur. Zo kan er een ritje worden gemaakt met trein Truus, is er een skelterbaan, boogschieten, een draaimolen, spelletjes, knutselen en zijn er voor ouders een terras en oude ambachten. 

Pannavoetbal in Nootdorp

Rond de speeltuin aan de Wolverlei wordt de dag om 10.30 uur officieel geopend door Kees van Dorp van de Nootdorpse Oranjevereniging, waarna een oranjebitter gedronken kan worden. Kinderen kunnen vanaf 10.40 uur springen op het springkussen en de bungeejump-trampolines, meedoen met scoutingactivitieiten, panna’s maken tijdens het pannavoetbaltoernooi, zich laten schminken, knutselen, over het water van de vijver lopen en genieten van muziek en poppenkast op het kleine podium van 11.30 tot 16.00 uur. Let op! Inschrijven voor voetbal kan van 10.15 tot 10.45 uur, waarna het toernooi om 11.00 uur begint.

Ook zijn er diverse demonstraties. Het grote podium heeft een muziekprogramma vanaf 10.30 uur tot 18.30 uur. Met een koffieconcert, een koor, DJ Marsie, Simone Peschel en coverband D.I.S.C.O. Voor de honger (en lekkere trek) zijn er poffertjes, suikerspinnen, hamburgers, worsten en saté.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft