Volledig scherm
Brand in Pijnacker © AD

Kortsluiting in lamp is boosdoener van kasbrand Pijnacker

De brand in een kas in Pijnacker vanochtend vroeg is veroorzaakt door kortsluiting in een lamp. Dat meldt de politie na het afsluiten van het onderzoek. 

De brand in een kas aan de Hoefslag is rond 5.30 uur opgemerkt door een voorbijganger. Er is niemand gewond geraakt. ,,Het was, zoals wij dat noemen, een kleine brand", vertelt een woordvoerder van de brandweer. ,,We zijn uitgerukt met twee voertuigen, zoals we dat altijd doen met dit soort branden.” Om bij de brandhaarden te kunnen komen, hebben de brandweerlieden meerdere ramen moeten forceren. Het vuur was snel onder controle. Bij de bluswerkzaamheden kwam veel rook vrij. Naast de brandweer is ook de politie uitgerukt. ,,De agenten zijn een onderzoek gestart, omdat brandstichting niet kon worden uitgesloten.” 

Zonnepanelen

Branden in kassen komen vaker voor. ,,Meestal gaat het dan om kortsluiting in het bedrijfspand naast de kas. Het gaat niet om wekelijkse branden in kassen", aldus de woordvoerder van de brandweer. ,,Laatst is de brandweer uitgerukt naar een kas waar een brandje was ontstaan door zonnepanelen op een dak.”

Bekijk hieronder de beelden van de brand.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft