Volledig scherm
PREMIUM
Rob Kramer heeft grote plannen op de Markt. ,,Een Vermeer 'spelen', dat zou toch helemaal te gek zijn?" © Fred Leeflang

Kramer wil op de Markt Vermeer tot leven laten 'drummen'

Als het aan drummer Rob Kramer ligt, krijgt het Jazz Festival Delft 2018 een onvergetelijke opening. Een schilderij van Vermeer tot leven drummen, dat is zijn droom.

Drummers zijn doorgaans wat excentrieke types. Waar een gitarist vaak lekker mag pingelen en de bassist zich in zijn loopjes kan verliezen, moet de man met de stokken het ritme continu strak houden. Dat je daar een beetje 'gestoord' voor moet zijn, bewijst een geniale gek als Ginger Baker, het slagwerkfenomeen van de legendarische band Cream. Tien tegen een dat Animal van de Muppet Show op Mister Baker is gebaseerd.

Rob Kramer lacht om het opzettelijk vergezochte bruggetje. Hij is de laatste die zich met de verafgode Cream-drummer wil vergelijken. Maar helemaal gek van zijn drumkit, dat is hij zeker. ,,En dat niet alleen. Ik geef al heel wat jaren drumles aan kinderen en dat doe ik de laatste twee jaar in mijn muziekschool, hier in de Poptahof. Muziek maken is ontzettend belangrijk. Het vormt je persoonlijkheid en het verbindt mensen. In deze wijk wonen zoveel verschillende nationaliteiten naast elkaar, dat ik het vaak 'de wereld' noem. Er worden door het jaar heen open podia georganiseerd en daar staan altijd hartstikke leuke acts op. Kinderen uit alle windstreken worden één op dat podium in zang, voordracht, muziek en dans. Te gek!''

In samenwerking met indebuurt Delft