Volledig scherm
© Land art midden-delfland

Kunst van oude fietsen

Binnenkort verrijzen in Midden-Delfland twee grote kunstwerken van de Japanse kunstenaar Kouji Ohno. Het gaat om twee beelden gemaakt van oude fietsen. De ene is in de vorm van een man en komt bij het Kraaiennest in Maasland. Het andere werk bestaat uit een uitsnede van dezelfde man en dat komt bij Land Art Delft aan de Rotterdamseweg. Samen heten ze 'Human Memory'.

De kunstwerken zijn een initiatief van de gemeente Midden-Delfland, Promotie Groen Midden-Delfland en Land Art Delft. "Wij vinden kunst een verrijking van het landschap'', zegt Wil van Dalen van stichting Promotie Groen Midden-Delfland . De kunstwerken worden opgebouwd uit allerlei oude fietsen. De kunstenaar begint morgen met vrijwilligers aan de werkzaamheden. Wie nog een oude fiets heeft liggen, kan zijn tweewieler ter beschikking stellen aan het kunstinitiatief.

Tussen de twee beelden komt binnenkort een kunstroute met andere werken. Ook worden er andere activiteiten omheen georganiseerd. De totale kosten van het project komen neer op 76.000 euro. Deze worden betaald door de initiatiefnemers en fondsen. De beelden blijven in elk geval vijf jaar staan.

Volledig scherm
© Land art midden-delfland

In samenwerking met indebuurt Delft