Kunstwerk 'Sint-Maarten' verkocht voor 625 euro

Na een biedingsproces via sociale media is het kunstwerk Laat Sint-Maarten Niet Verzuipen van de Delftse kunstenaar René Jacobs verkocht voor 625 euro. De opbrengst gaat naar Giro 5125 van het Rode Kruis voor slachtoffers van de ramp op Sint-Maarten. Het werk is afgelopen week ruim honderd keer gedeeld op sociale media.

Om aandacht te vergaren voor de actie, heeft Jacobs een filmpje laten maken door een collega-kunstenaar, Frank Auperlé. Laatstgenoemde filmde Jacobs vorige week op een zeer winderige dag tijdens een tocht per kano over de Schie.

Invloed
Jacobs: ,,Het was de eerste herfststorm van het jaar. Ik wilde laten zien hoeveel invloed wind heeft. Op het moment dat er op de Schie windkracht 9 stond, ben ik met mijn kano het water op gegaan. Kanoën bleek nagenoeg onmogelijk. En de drone die we gebruikten stortte tijdens de opnames neer. Op Sint-Maarten waaide het tijdens de orkaan Irma maar liefst drie keer zo hard. Dat wilde ik in beeld brengen met het filmpje.''

Laat Sint-Maarten Niet Verzuipen is tot en met zaterdag nog te zien in de galerie van Jacobs aan de Nieuwe Lanendijk, de Kunstkop.

Volledig scherm
© RV

In samenwerking met indebuurt Delft