Volledig scherm
PREMIUM
Exterieur van TU Delft-gebouw © ANP

'Laat minder internationale
studenten toe op TU Delft'

College volgen in de Pathé bioscoop aan het Vesteplein omdat de TU zelf propvol zit. Of via livestream, in een ruimte naast de tot de nok toe gevulde collegezaal. De TU Delft groeit uit haar jasje. ,,Er moeten minder internationale studenten worden toegelaten."

Voorzitter Jorino van Rhijn van de Vereniging voor Studie- en Studentenbelangen Delft (VSSD) reageert met deze uitspraak op de noodkreet van bestuursvoorzitter Tim van der Hagen van de Delftse universiteit, gisteren in Het Financieele Dagblad. Deze zegt te overwegen opleidingen te sluiten als de overheid niet snel financieel bijspringt. Want hoewel het bedrijfsleven staat te springen om ingenieurs moet de TU Delft regelmatig 'nee' verkopen.
Voor een aantal opleidingen, zoals luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, is al een numerus fixus ingesteld.  ,,We kunnen niet nog meer mensen in de collegezalen en practicumruimtes proppen", aldus Van der Hagen.

VSSD-voorzitter Van Rhijn steunt Van der Hagen maar vindt dat zolang Den Haag niet met extra geld komt er een eerlijker mix tussen buitenlandse en Nederlandse studenten moeten worden gemaakt: ,,Je zou voor die landen van waaruit heel veel studenten naar Delft willen komen een numerus fixus kunnen overwegen. De TU Delft is in de eerste plaats een Nederlandse universiteit, waar mensen uit de buurt moeten kunnen studeren."

In samenwerking met indebuurt Delft