Volledig scherm
© Thinkstock

Leerlingen leren over 'Water & Klimaat in jouw straat'

Het Hoogheemraadschap van Delfland lanceert woensdag een uniek lespakket: 'Water & Klimaat in jouw straat'. Het is een lespakket over water en klimaatadaptatie voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Delfland stelt dit lespakket gratis ter beschikking aan iedereen die ermee aan de slag wil. En het is niet de eerste keer, want Delfland biedt regelmatig lespakketten aan.

Leerlingen van groep acht van de Koningin Julianaschool in De Lier hebben de primeur. Hoogheemraad Marcel Houtzager verzorgt samen met juf Mirjam de eerste les op hun klimaatbestendige groen-blauwe schoolplein.

'Water & Klimaat in jouw straat' is in Nederland het eerste lespakket dat leerlingen van de basisschool leert wat ze zelf kunnen doen aan de gevolgen van klimaatverandering. Want het klimaat verandert. Het gaat harder regenen, we krijgen vaker wateroverlast en de zomers worden heter en droger. Leerlingen ontdekken welke maatregelen het waterschap en de gemeente nemen én wat zij zelf, hun school en hun omgeving kunnen doen om minder wateroverlast en hittestress te hebben door het veranderende klimaat. Want iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om ook in de toekomst de voeten droog te houden.

Kosteloos

Alle basisscholen kunnen kosteloos gebruikmaken van het lespakket. Het bestaat uit lesmateriaal wat de docent zelf kan gebruiken voor praktijklessen voor de groepen 6, 7 en 8. De moeite om eraan te komen is klein: alles wat men interesant genoeg vindt om voor de klas te gebruiken, is te downloaden op: waterklimaatles.nl

In samenwerking met indebuurt Delft