Volledig scherm
PREMIUM
Michiel van Zuijlen heeft zich lang moeten verdedigen voor zijn keus om geen vlees meer te eten. © Frank Jansen

Lekkerbek heeft geen vlees nodig

LevenstijlMichiel van Zuijlen (48) koos er dertig jaar geleden bewust voor om geen vlees meer te eten. Begin november bracht hij zijn eerste vegetarische kookboek, Smakelijke druppels op een gloeiende plaat, uit. ,,Ik zou niet eens meer weten waar het vlees ligt in de supermarkt.''

'Ik ben geboren en getogen in Oss, dé plek waar de welbekende UNOX-rookworst geproduceerd wordt. Toen ik 's ochtends naar school fietste en er een vrachtwagen vol met varkens naast mij stond met de roze neuzen door de rekken en ik 's middags uit school kwam en toen de lucht van de rookworst opsnoof, besefte ik hoe het er werkelijk aan toeging", vertelt Michiel van Zuijlen.

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Bijtende energiedrankjesdief krijgt cel- en werkstraf opgelegd: ‘Ik ging door het lint’
  PREMIUM

  Bijtende energie­drank­jes­dief krijgt cel- en werkstraf opgelegd: ‘Ik ging door het lint’

  Nadat hij werd gesnapt, ging dief Delano O. door het lint. De Delftenaar beet en sloeg de winkelmedewerkers van Jumbo Tanthof, die hem hadden betrapt op het stelen van energiedrankjes. De rechter veroordeelde hem tot een half jaar celstraf, waarvan tweeënhalve maand voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de 21-jarige Delftenaar tachtig uur werkstraf en verplichte behandelingen opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Delft