Volledig scherm
© Politie

Man met hennepkwekerij in huis aangehouden: ‘134 planten zijn voor eigen gebruik’

Agenten hebben in een Delftse woning een hennepkwekerij gevonden met daarin 134 planten. De bewoner gaf aan dat de hennep voor eigen gebruik was, maar daar trapten de agenten niet in. De politie heeft de betreffende straat in Delft niet bekendgemaakt.

De kwekerij werd ontdekt nadat er een melding over wateroverlast bij de politie binnenkwam. Eén agent nam daarop poolshoogte bij het betreffende huis aan de Lodewijk van Deysselhof. Toen de deur open ging, rook hij een sterke henneplucht en zag hij allerlei klusmaterialen in de gang liggen.

De agent vertelde de bewoner dat hij het vermoeden had dat er een hennepkwekerij in de woning was. De man weigerde de agent vervolgens echter binnen te laten. De vermoedens van de politieman waren zo sterk, dat hij vervolgens extra manschappen en een machtiging regelde om de woning binnen te kunnen gaan. Daar werd duidelijk dat er inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aanwezig was.

De bewoner merkte direct op dat het voor eigen gebruik was, maar het ging dus wel om 134 planten. Agenten hebben de man aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs. De recherche onderzoekt de zaak. 

In samenwerking met indebuurt Delft