Volledig scherm
De explosie in de schuur aan de Van Brachtstraat in Pijnacker zorgde voor forse schade © Regio 15

Man zwaargewond door explosie in schuur, mogelijk asbest vrijgekomen

Een man in Pijnacker is dinsdagavond ernstig gewond geraakt toen in de schuur in zijn achtertuin iets ontplofte. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. 

In het steegje achter de woning aan de Van Brachtstraat  is vandaag nog het puin te zien van de ontploffing. Het afgezette pad ligt bezaaid met stukken schuur. Het dak van het gebouwtje ligt er volledig af en de muur is hevig ontzet. 

Wat er precies is gebeurd, is nog een compleet raadsel voor zowel de brandweer als de politie. Volgens een woordvoerder van de brandweer was er een explosie en een kleine brand. Het is echter niet duidelijk in welke volgorde. Een gedeelte van de bewoners in de Emmastraat werd opgeschrikt door de trillingen van de explosie, zo schrijven twee mensen op Facebook. 

Mogelijk zat er in het dak van de schuur asbest verwerkt. Dat wordt nog onderzocht en indien dat zo is, komt een speciaal team om het te verwijderen. Asbest bestaat uit kleine vezels die niet zichtbaar zijn voor het menselijke oog. Door het inademen van losse asbestvezels kan na lange tijd long-, longvlies- of buikvlieskanker ontstaan. Hoe meer asbestvezels je tijdens je gehele leven binnenkrijgt, hoe groter de kans dat het uiteindelijk kanker veroorzaakt. 

De politie onderzoekt nu hoe de ontploffing achter de woning aan de Van Brachtstraat heeft kunnen plaatsvinden. Daarvoor moet nog met het slachtoffer worden gesproken. Hij ligt nog in het ziekenhuis en heeft vooralsnog geen verklaring afgegeven. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft