Volledig scherm
Nico Heijker overwon de meest voorkomende kankersoort onder mannen en wilde graag iets terugdoen. © Van Der Werff Nicolette

Marktkoopman Nico doneert 10.000 euro aan Reinier voor prostaatkanker

Martkverkoper Nico Heijker heeft 10.000 euro gedoneerd aan het Reinier Haga Prostaatkankercentrum voor onderzoek naar prostaatkanker. Zelf overwon Heijker de meest voorkomende kankersoort onder mannen. Hij wilde graag iets terugdoen.

Hij kreeg het geld bij elkaar via een sponsoractie voor zijn deelname aan de New York Marathon van afgelopen november. Vooral zijn klanten bij Dierendingen Heijker gaven gul. Heijker bedacht de actie tijdens een slapeloze nacht na zijn operatie in 2018, waar hij zonder incontinentie- en impotentie-problemen goed vanaf is gekomen. 

,,Ik ben erg onder de indruk van de goede zorg", spreekt de renner opgetogen. ,,Iedereen was attent en meelevend." Als hij beter was, zou hij meelopen in New York. Een route van 42 kilometer en 195 meter. En aan die afspraak met zichzelf heeft hij zich gehouden. Met de Golden Tenloop als 'oefenrondje' en elke zondag een halve marathon door Delft.

Quote

Petje af!

Ausems

Uroloog Peter Ausems en zorgmanager Irma van Gelderen zijn erg blij met het geld. Ze vinden het een fantastische prestatie van de marktverkoper. ,,Zeker als je nog aan het herstellen bent. Petje af!"

Taboe

Meer dan tienduizend mannen (60-80 jaar) krijgen per jaar de diagnose prostaatkanker. Een groot deel hiervan wil er niet over praten. Het Reinier de Graaf wil prostaatkanker uit de taboesfeer halen. Met een team van acht urologen, zes radiologen, vier radiotherapeuten, vier oncologen en vier oncologieverpleegkundigen en nucleair geneeskundigen en pathologen wordt onderzoek gedaan naar de ziekte.

In samenwerking met indebuurt Delft