Volledig scherm
Martien van der Kraan © AD

Martien van der Kraan nieuwe gemeentesecretaris

Martien van der Kraan begint op 1 december als gemeentesecretaris van de gemeente Delft. Van der Kraan wordt daarmee de eerste adviseur van het stadsbestuur en algemeen directeur van de organisatie. Hij volgt in deze functie Hans Krul op.

Krul gaat in november 2020 met pensioen, maar houdt tot die datum zijn salaris van zo'n 120.000 euro bruto per jaar. Hij krijgt een rol als strategisch adviseur.

,,Het college van Delft is blij met de komst van Martien", zegt burgemeester Marja van Bijsterveldt. ,,Het is een open, plezierig mens, gedreven en helder in wat hij wil betekenen voor de stad, de organisatie en het college. De nieuwe gemeentesecretaris neemt bovendien een schat aan ervaring mee. Hij kent de landelijke en regionale netwerken die zo belangrijk zijn voor Delft."

Martien van der Kraan (1959) is sinds 2012 gemeentesecretaris voor de gemeente Dordrecht. Hij begon zijn overheidscarrière bij de provincie Zuid-Holland. Daar was hij onder meer directeur concernzaken en provinciesecretaris.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft