Het vreugdevuur aan de Nieuwe Plantage, enkele jaren geleden. Dit jaren was er geen kerstbomenfik, waardoor de gemeente Delft minder kosten hoefde te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vreugdevuur aan de Nieuwe Plantage, enkele jaren geleden. Dit jaren was er geen kerstbomenfik, waardoor de gemeente Delft minder kosten hoefde te maken. © Marvin Hake

Meer schade in speeltuinen ondanks rustige jaarwisseling in Delft

De jaarwisseling in Delft verliep vorige maand opvallend rustig, maar leverde toch een behoorlijke schadepost op. Dat schrijft burgemeester Marja van Bijsterveldt in een evaluatie die naar de gemeenteraad is gestuurd. Opvallend is de forse schade aan speelvoorzieningen.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Delft

 1. Samenvatting: Ajax - FC Groningen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Tadic beslist Ajax-FC Groningen na misser alsnog vanaf de stip

  7 maart
 2. Dit was Nederland vandaag: 7 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: 7 maart