Jeroen Nieuwpoort maakt zich zorgen om de leskansen van kinderen zonder rijke ouders. ,,Ieder kind een laptop, dat is ons doel."
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Nieuwpoort maakt zich zorgen om de leskansen van kinderen zonder rijke ouders. ,,Ieder kind een laptop, dat is ons doel." © Fred Leeflang

Meester Jeroen zamelt laptops in voor kinderen die zonder zitten: ‘Ze kunnen anders niet meedoen met de les’

Kinderen hebben recht op goed onderwijs. Vanwege de coronacrisis is thuis leren via een beeldverbinding met de school het devies. Maar wat als je ouders geen laptop kunnen betalen? ,,Dan moeten we als maatschappij zorgen dat ze die wél krijgen”, zegt Delftenaar Jeroen Nieuwpoort.

Het wringt al jaren als het gaat om gelijke kansen voor alle schoolkinderen in Delft, weet de docent van het SBO de Laurentius. ,,Wij zien, net als alle andere onderwijsinstellingen, dat sommige kinderen van huis uit niet de financiële middelen hebben om echt mee te doen. Dat was al een probleem voor de coronacrisis, maar nu is het helemáál een zaak die snel moet worden opgelost. Het mag niet gebeuren dat kinderen achterop raken, omdat ouders niet de financiële middelen hebben.”

In samenwerking met indebuurt Delft