Volledig scherm
Errol J. bij zijn aanhouding op 25 juni in Spanje. © Guardi Civil

Moordverdachte Errol J. terug in Nederland direct de cel in

Errol J., de 52-jarige Delftenaar die er van wordt verdacht crimineel Karel Pronk op klaarlichte dag te hebben doodgeschoten, is gisteravond door de Spaanse autoriteiten overgeleverd aan Nederland. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

J. is twee weken geleden aangehouden in Spanje bij een reguliere controle. De Spaanse rechter besloot dat de verdachte mocht worden uitgeleverd aan Nederland. Gisteravond kwam de moordverdachte aan in Nederland en is voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Vandaag werd hij gehoord door de rechter-commissaris.  Wat hij heeft verklaard, wil het OM niet zeggen. De raadkamer moet nu binnen twee weken een besluit nemen over het voorarrest van J..

Kogels

Het OM denkt dat Errol J. degene is geweest die op 7 augustus 2018 de 60-jarige Pronk heeft doodgeschoten op een terras in Delft. Die ochtend werden kort na 11.30 uur bij een horecagelegenheid aan aan het Kalverbos meerdere kogels op hem afgevuurd.

De verdachte was sinds dat moment spoorloos en werd begin september 2018 op de nationale en internationale opsporingslijst gezet. Bij zijn aanhouding, twee weken geleden, was J. zwaarbewapend. Hij had onder meer een doorgeladen pistool met dertien kogels bij zich. Ook was hij in het bezit van verschillende werpmessen, dolken, handboeien en make-up om zijn vele tatoeages te camoufleren. 

Volledig scherm
Verdachte Errol J. © politie

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier! 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft