Zeven grotere moslimorganisaties spreken zich in een brief aan het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters fel uit tegen het heimelijk volgen van moslims in gebedshuizen en bij organisaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeven grotere moslimorganisaties spreken zich in een brief aan het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters fel uit tegen het heimelijk volgen van moslims in gebedshuizen en bij organisaties. © Fred Leeflang

Moslimorganisaties vragen burgemeester te stoppen met volgacties: ‘Discriminerend en illegaal’

Zeven grotere islamitische organisaties roepen burgemeesters op om zich uit te spreken tegen het bespieden van moslims. Dat doen de partijen na onthullingen dat onder meer het Delftse stadsbestuur infiltranten op moskeeën in de stad heeft afgestuurd. Daar luisterden ze in het geheim gesprekken af van moskeegangers om informatie in te winnen voor de gemeente.

  1. Peter de Ronde was vier jaar lang ‘die andere gitarist’ van The Golden Earrings: ‘Ik was net niet goed genoeg’
    PREMIUM
    Hoe is het nu met?

    Peter de Ronde was vier jaar lang ‘die andere gitarist’ van The Golden Earrings: ‘Ik was net niet goed genoeg’

    Peter de Ronde speelde samen met George Kooymans en Rinus Gerritsen in Golden Earring. Of eigenlijk in The Golden Earrings, zoals de band toen nog heette. Totdat er na een kleine vier jaar een einde kwam aan de samenwerking. ,,Dat was pijnlijk, maar gelukkig ga ik nog wel steeds goed met die jongens om.’’ Wij spraken hem voor de rubriek Hoe Is Het Nu Met.

In samenwerking met indebuurt Delft