Zeven grotere moslimorganisaties spreken zich in een brief aan het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters fel uit tegen het heimelijk volgen van moslims in gebedshuizen en bij organisaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeven grotere moslimorganisaties spreken zich in een brief aan het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters fel uit tegen het heimelijk volgen van moslims in gebedshuizen en bij organisaties. © Fred Leeflang

Moslimorganisaties vragen burgemeester te stoppen met volgacties: ‘Discriminerend en illegaal’

Zeven grotere islamitische organisaties roepen burgemeesters op om zich uit te spreken tegen het bespieden van moslims. Dat doen de partijen na onthullingen dat onder meer het Delftse stadsbestuur infiltranten op moskeeën in de stad heeft afgestuurd. Daar luisterden ze in het geheim gesprekken af van moskeegangers om informatie in te winnen voor de gemeente.

  1. In de Wilhelmus-kantine letten ze maar op één Oranje-speler: ‘Mooi dat Nathan ons nog steeds volgt’
    PREMIUM
    reportage

    In de Wilhelmus-kantine letten ze maar op één Oran­je-spe­ler: ‘Mooi dat Nathan ons nog steeds volgt’

    Als het Nederlands elftal speelt zorgt dat altijd voor spanning bij de Haagse voetbalvereniging Wilhelmus. En zeker nu Oranje op het wereldkampioenschap aanwezig is én Nathan Aké, voormalig jeugdspeler van de club, een basisplaats in het team van Louis van Gaal heeft. De legende die Aké bij Wilhelmus achterliet, leeft nog steeds voort, zo bleek dinsdagmiddag uit de bomvolle kantine.

In samenwerking met indebuurt Delft