Volledig scherm
Conservator Anita Jansen en museumdirecteur Janelle Moerman van Museum Prinsenhof © Fred Leeflang

Museum Prinsenhof geeft speciale rondleidingen voor dove en slechthorende bezoekers

Mensen met een gehoorprobleem hebben vaak moeite om optimaal van een tentoonstelling te genieten. Daarom houdt Museum Prinsenhof in Delft op vier zondagen speciale rondleidingen voor dove en slechthorende bezoekers van de tentoonstelling MOJO Backstage, Delftse meester in de muziekindustrie.

Tijdens deze rondleidingen op zondag 2 en 30 juni, 21 juli en 18 augustus om vertelt een getrainde dove rondleider in een uur het verhaal van concertorganisator MOJO in gebarentaal. De grondleggers van de Nederlandse concertscene komen uit Delft, wat de tentoonstelling daarom ook een lokaal tintje geeft. 

Bezoekers kunnen tijdens de tentoonstelling ontdekken wat zich achter de schermen afspeelt bij het organiseren van een grootschalig muziekevenement. Daarnaast kruipen bezoekers ook in de huid van een artiest en zijn er originele affiches, videoclips en toegangsbewijzen te zien van concerten die jaren geleden werden georganiseerd. De expo is vormgegeven door Peter te Bos, de zanger van rockband Claw Boys Claw. Belangstellenden kunnen zich via de website van het museum aanmelden voor de rondleidingen.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft