Volledig scherm
Een vleugelpiano in de centrale hal van station Amsterdam Centraal. © ANP XTRA

Na vier jaar weer een piano op station Delft

Architect Francine Houben onthult vrijdagmiddag een nieuwe piano op het station, die vanaf dat moment kan worden bespeeld door reizigers en andere passanten. 

 Houben, de Delftse architect die het station ontwierp en wereldfaam geniet, is groot pleitbezorger van het spelen van muziek in stations en andere openbare gebouwen.

In Delft stond vlak na de opening van het nieuwe station ook al een piano, maar vanwege vernielingen moest het muziekinstrument weg. ,,We wilden de piano echter graag weer terug”, zegt stationsmanager Frits van Dijk. ,,Dat kan door hem ’s avonds weg te halen en ’s ochtends weer terug te plaatsen. Overdag is er continu toezicht op de piano.’’

BOIZ

Het Delftse Jazz-duo BOIZ wijdt de piano vanaf 16.00 uur in. Het optreden van de Delftse pianist Bas Boon en zangeres Iris van der Made vormt tevens de start van Jazz Festival Delft. Zij brengen allerlei bekende liedjes met een nieuwe twist.

De combinatie van avontuurlijk pianospel en de stem van zangeres Iris van der Made zorgt voor een sfeervol optreden, beloven de organisatoren.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft