Wethouder Hans Horlings van Midden Delfland: in het ziekenhuis opgenomen, besmet met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Hans Horlings van Midden Delfland: in het ziekenhuis opgenomen, besmet met het coronavirus. © Jacques Zorgman

Na ziekte Horlings met twee wethouders verder: ‘Erg geschrokken maar ook realistisch’

De met het coronavirus besmette en inmiddels in het ziekenhuis opgenomen wethouder Hans Horlings (58) van Midden-Delfland heeft voor flink wat emoties binnen de gemeente én het college gezorgd. ,,We zijn erg geschrokken, maar realistisch: we moeten verder”, reageert burgemeester Arnoud Rodenburg.

Het college van Midden-Delfland gaat nu door met twee wethouders: Sonja Smit en Wendy Renzen. De ruime portefeuille van CDA’er Horlings (onder andere financiën, belastingen, economische zaken,  volksgezondheid en sociale zaken) zal door anderen binnen het college worden overgenomen. Rodenburg: ,,Dat is niet anders als iemand ‘gewoon’ ziek is. Alleen zijn dit natuurlijk andere tijden. Je weet niet wat je meemaakt. In het geval van Hans Horlings zeg ik: je hoopt er het beste van, maar het komt zo wel heel dichtbij. Beklemmend”, schetst Rodenburg.

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Delft