Jip Enthoven (23) piekert er - op de feestdagen na - niet over om tijdens deze vijf weken durende lockdown naar huis te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Jip Enthoven (23) piekert er - op de feestdagen na - niet over om tijdens deze vijf weken durende lockdown naar huis te gaan. © Fred Leeflang

Naar ‘hotel Thuis’ of chillen in stille studentenstad? ‘Ik wil me student blijven voelen’

In tijden van crisis naar huis? Niet alle Delftse studenten zitten daar op te wachten. ,,Als ik nu voor een langere tijd naar mijn ouders zou gaan voel ik me helemaal student af.”

 1. Scheidsrechter ‘Sam’ (70) door speler van RAS belaagd en bespuugd: ‘Ik was bang dat hij me te lijf wilde gaan’
  PREMIUM

  Scheids­rech­ter ‘Sam’ (70) door speler van RAS belaagd en bespuugd: ‘Ik was bang dat hij me te lijf wilde gaan’

  De KNVB lanceerde afgelopen zaterdag de jaarlijks terugkerende campagne ‘Week van de Scheidsrechter’. Een verzoek aan de clubs om de scheidsrechters een hart onder de riem te steken als blijk van waardering. In plaats daarvan was het eerste incident op de regionale velden al weer te betreuren. Na afloop van de wedstrijd tussen de zaterdag-vierdeklassers RVC Celeritas en RAS (6-1) werd de 70-jarige arbiter Shamsoender ‘Sam’ Isri door een speler van RAS belaagd.
 2. Wat je tussen je benen hebt zitten, mag nooit een reden zijn om jezelf naar de voorgrond te dringen
  PREMIUM
  Column

  Wat je tussen je benen hebt zitten, mag nooit een reden zijn om jezelf naar de voorgrond te dringen

  ‘Dit is geen grapje, mannen. Dit is regelrecht seksisme en is niet van deze tijd. Niet oké en ouderwets. Ga eens met je tijd mee, HTM.’ Aan het woord is Mariëlle Vavier van GroenLinks. Ze twitterde deze tekst afgelopen zomer over de ‘Bikinlijn’, tramlijn 1 naar het strand. Ze ging er gemakshalve van uit dat de woordgrap was bedacht door een man (het was een vrouw) en ontbloot daarmee haar eigen vooroordeel.

In samenwerking met indebuurt Delft