Volledig scherm
Een luchtfoto van de Spoorzone in Delft. © Spoorzone Delft

Nieuw Delft presenteert verse bouwplannen voor Spoorzone

De nieuwste bouwplannen voor de Spoorzone worden volgende maand getoond tijdens Nieuw Delft Presenteert. De eerste editie van het evenement trok vorig jaar 600 bezoekers. De plenaire sessies waren zelfs uitverkocht.

De informatiemarkt, die vorig jaar in het IHE-gebouw werd gehouden, is op 3 februari in het nieuwe stadskantoor. Bezoekers kunnen hun licht opsteken over de bijzondere projecten, duurzaamheid en het woon- en kavelaanbod in Nieuw Delft.

In het spoorzonegebied van Delft wordt de komende jaren verder gebouwd aan het nieuwe stadsdeel Nieuw Delft. De eerste aanzet is reeds gegeven, met onder meer het nieuwe stadskantoor en het station, de scholencombinatie Delfland en de zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt. Op deze tweede editie krijgen bezoekers de laatste impressies en planningen te zien. Het nieuwe Van Leeuwenhoekpark en de verbouwing van het voormalige stationsgebouw komen aan bod, net als het nieuwbouwcomplex Antoni en The Student Hotel. Inmiddels is ook meer bekend over de invulling van de zuidelijke velden van Nieuw Delft. Onder meer wordt een tipje van de sluier opgelicht over de plannen voor de buurt Abtswoudse Hof. Diverse projectmanagers, ontwikkelaars en architecten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Op Nieuw Delft Presenteert vertellen projectmanagers ook over de duurzame ambities van Nieuw Delft. Ook krijgen bezoekers de kans om mee te denken over tijdelijke initiatieven op plekken waar de komende jaren nog niet wordt gebouwd.

In samenwerking met indebuurt Delft