Een eerdere demonstratie van het vijfde exoskelet van Project MARCH, vorig jaar, waarbij er verschillende hindernissen worden genomen.
Volledig scherm
Een eerdere demonstratie van het vijfde exoskelet van Project MARCH, vorig jaar, waarbij er verschillende hindernissen worden genomen. © Frank Jansen

Nieuw exoskelet voor het eerst buiten te bewonderen

De TU Delft presenteert 22 augustus het zesde exoskelet in het kader van het Project MARCH. Voor het eerst zal de uitvinding, een robotisch harnas waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen opstaan en lopen, ook buiten zijn te bewonderen met bestuurder Koen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Delft