Volledig scherm
Links wethouder Raimond de Prez wijst naar afbeelding spoorzone © Pieter van Foreest

Nieuw woonzorgcentrum Pieter van Foreest in Spoorzone

Wethouder Raimond de Prez (zorg) en Diny de Bresser van stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest hebben een plan ondertekend voor een nieuw woonzorgcentrum in de Spoorzone.

De zogenoemde reserveringsovereenkomst heeft betrekking op een stuk grond in de Spoorzone, namelijk in het zuidelijke deel van het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft. Met de ondertekening geeft de gemeente toestemming aan Pieter van Foreest om hun zorgcentrum te gaan bouwen.

Pieter van Foreest heeft al op verschillende plekken in de regio Delft en Westland zorginstellingen. ,,Wij willen op een vertrouwde plek een woonzorgcentrum neerzetten. In zo'n centrum komen zorg en ondersteuning samen voor bewoners die daar behoefte aan hebben. Dit zijn mensen die niet meer thuis kunnen blijven wonen", aldus Diny de Bresser van Pieter van Foreest.

Realistisch

Nu de grond is gereserveerd, kan een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd worden. Als hieruit blijkt dat de plannen realistisch zijn, zal het centrum in Nieuw Delft verrijzen.

,,Het zal nog zeker tot 2020 of 2021 duren voordat de eerste paal de grond in gaat. De ondertekening van deze overeenkomst is slechts het begin. Pieter van Foreest gaat haar plannen nu concreter maken", aldus een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Delft