Beeld van de nieuwbouw op het dak van de bezoekersgarage (links) en de loopbrug naar de andere operatiekamers in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de nieuwbouw op het dak van de bezoekersgarage (links) en de loopbrug naar de andere operatiekamers in het ziekenhuis. © Reinier de Graaf ziekenhuis

Nieuwe operatiekamers Reinier de Graaf ziekenhuis op dak van garage

Twee operatiekamers met een herstelafdeling, twaalf dagverplegingsbedden en zes stoelen voor oogingrepen. Het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat een centrum voor dagbehandeling realiseren op een opvallende plek: het dak van de bezoekersgarage. 

Het Delftse ziekenhuis speelt hiermee in op de (regionale) vraag naar meer operatiekamers voor kleinere ingrepen die in een dag gerealiseerd kunnen worden. Met de operatiekamers van het Reinier de Graaf op de locatie Diaconessenhuis, aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg, had het ziekenhuis die ruimte. ,,De uitbreiding is nodig omdat de huidige operatiekamers in Voorburg komen te vervallen”, legt Reinier de Graaf-woordvoerster Daphne de Wit uit.  

  1. Strandtenthouders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Strandtent­hou­ders staat het water tot aan de lippen: ‘Waar moeten wij ons personeel van betalen?’

    Strandtenthouders aan de Nederlandse kust vragen vandaag op een bijzondere wijze aandacht voor hun financiële problemen. Ondernemers van Texel tot Zeeland hebben met hun strandbedden en tafeltjes teksten op het strand geschreven en die met een drone vanuit de lucht gefilmd. Ze willen dat de loonkosten van hun personeel worden vergoed. Het filmpje wordt aangeboden aan het kabinet.

In samenwerking met indebuurt Delft