Nieuwe Pindapoli helpt allergie voor pinda's bij baby's te voorkomen

VideoEen pinda-allergie voorkomen door wat pindakaas door het fruithapje te roeren. In het Delftse Reinier de Graaf ziekenhuis helpt dr. Dirk Verhoeven zo baby's met een verhoogd risico op zo'n irritante allergie.

Een eyeopener in de nieuwe Pindapoli in het Reinier de Graaf ziekenhuis: je baby wordt niet allergisch voor pinda's door ze te eten. Integendeel. Het kind wordt, als er tenminste sprake is van een zekere gevoeligheid voor deze allergie, beroerd van de peulvrucht omdat er pindaresten op de huid terecht zijn gekomen. Als je dan als kleine wurm óók nog eens de pech hebt dat je kampt met ernstig eczeem, dan is er een verhoogde kans dat je deze vervelende allergie krijgt.

  1. Meepraten over Prinsenhof bij TOPDelft

    Meepraten over Prinsenhof bij TOPDelft

    Een historische stad als Delft, vol fraaie panden en mooie pleinen, heeft talloze 'eigenaren'. Mensen die de vinger aan de pols willen houden als ingrijpende beslissingen moeten worden genomen. De plannen voor de aanpak van het Prinsenhof en het Agathaplein zijn daar een goed voorbeeld van. De gemeente Delft neemt de mening van de inwoners serieus en belegt daarom dinsdag 25 september een bijeenkomst over de toekomstvisie, vanaf 20.00 uur in het Prinsenkwartier.

In samenwerking met indebuurt Delft