Bij een studentenhuis in de Simonsstraat liep het in februari nog uit de hand: wat een gezellige avond had moeten zijn, mondde uit in een steekpartij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een studentenhuis in de Simonsstraat liep het in februari nog uit de hand: wat een gezellige avond had moeten zijn, mondde uit in een steekpartij. © District8

Nieuwe regel voor Delftse koper moet overvol studentenhuis in woonwijk voorkomen

Het omvormen van woningen tot studentenhuizen in Delft wordt in de toekomst bijna onmogelijk. Tenminste, als de Delftse gemeenteraad donderdag instemt met de verandering van de zogenoemde huisvestingsverordening. Als die na donderdag wordt aangepast, kunnen huizen die kleiner zijn dan 180 vierkante meter niet meer worden opgesplitst in meerdere woningen. 

 1. Delft verandert binnenkort weer in gigantische bouwput: ‘Zaakje rondom warmtenet stinkt’
  PREMIUM

  Delft verandert binnenkort weer in giganti­sche bouwput: ‘Zaakje rondom warmtenet stinkt’

  194 bomen en 6000 vierkante meter aan groen sneuvelen, Tanthof verandert in een lawaaierige bouwput en Delftenaren zitten straks vast aan wurgcontracten met Eneco. Dat zijn de grootste bezwaren tegen de komst van het restwarmtenet vanuit de Rotterdamse haven. Eind dit jaar begint Warmtelinq met de aanleg van het ondergrondse buizenstelsel dat restwarmte van industrie vervoert naar Den Haag. Het Rijk, de provincie en de gemeente hebben de deal al zo goed als beklonken, maar Delftenaren lijken er allesbehalve blij mee. ,,Dit zaakje stinkt.”
 2. Oerwoudgeluiden bij Oliveo en SVC’08-speler geblesseerd tijdens omkleden: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal totaal

  Oerwoudge­lui­den bij duel Oliveo en wereld­goals SV Nootdorp: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  In de voorlaatste speelronde voordat ook in het amateurvoetbal de winterstop aanbreekt, was er weer volop moois en bijzonders op de velden te beleven. Zo verloor ‘1B’-koploper VELO voor het eerst dit seizoen, werd de wedstrijd van Oliveo gestaakt na apengeluiden en raakte een speler van SVC’08 geblesseerd bij het aantrekken van zijn wedstrijdkleding. En wat gebeurde er nog meer? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

In samenwerking met indebuurt Delft