Bij een studentenhuis in de Simonsstraat liep het in februari nog uit de hand: wat een gezellige avond had moeten zijn, mondde uit in een steekpartij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een studentenhuis in de Simonsstraat liep het in februari nog uit de hand: wat een gezellige avond had moeten zijn, mondde uit in een steekpartij. © District8

Nieuwe regel voor Delftse koper moet overvol studentenhuis in woonwijk voorkomen

Het omvormen van woningen tot studentenhuizen in Delft wordt in de toekomst bijna onmogelijk. Tenminste, als de Delftse gemeenteraad donderdag instemt met de verandering van de zogenoemde huisvestingsverordening. Als die na donderdag wordt aangepast, kunnen huizen die kleiner zijn dan 180 vierkante meter niet meer worden opgesplitst in meerdere woningen. 

  1. Dierenambulance wil snel van Maasdijk naar Vlaardingen: ‘Wilde dieren nu thuis bij medewerkers’

    Dierenambu­lan­ce wil snel van Maasdijk naar Vlaardin­gen: ‘Wilde dieren nu thuis bij medewer­kers’

    De Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is druk op zoek naar een nieuw onderkomen. De stichting is min of meer dakloos na het vertrek uit Maasdijk, waar de dierenliefhebbers jarenlang gratis konden verblijven. Dat gebeurde bij het bedrijf JP Isolatie aan de Korte Kruiskade. Wegens uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten was er echter geen ruimte meer voor de portocabins van de stichting.

In samenwerking met indebuurt Delft