Nelleke Guequierre en Pien, Ruben en  van de Vrije School die heel graag willen dat er een middelbare vrije school komt: die gaat het Mercurius College heten.
Volledig scherm
PREMIUM
Nelleke Guequierre en Pien, Ruben en van de Vrije School die heel graag willen dat er een middelbare vrije school komt: die gaat het Mercurius College heten. © NICO SCHOUTEN

Nieuwe school biedt kansen voor kinderen die anders leren: ‘Die hebben voeding voor hun ziel nodig’

De droom van bijna 200 Delftenaren wordt in 2023 mogelijk werkelijkheid: het stichten van een middelbare vrijeschool in Delft waar kinderen ook hun eindexamen kunnen doen. Maar dat is niet het enige wat leerlingen uiteindelijk op het antroposofische Mercurius College zullen doen. ,,Alles wat je daar uitprobeert, maakt je een rijker mens.”

  1. Wereldtopper Eva de Goede geniet met volle teugen bij HGC: ‘Ik wil die meiden nog veel meegeven’
    PREMIUM

    Wereldtop­per Eva de Goede geniet met volle teugen bij HGC: ‘Ik wil die meiden nog veel meegeven’

    Alle supporters die zondag op de Roggewoning bij HGC-Victoria waren, zijn getuige geweest van het thuisdebuut van wereldtopper Eva de Goede. Met drie gouden olympische medailles in haar bezit, voelt ze zich nu al helemaal op haar gemak bij de ‘Gazellen’. En met twee overwinningen zijn De Goede en HGC uitstekend aan het seizoen begonnen. ,,Fijn om op deze manier binnen te komen.”

In samenwerking met indebuurt Delft